Dag 15, Söndag 9/12 (2a advent)

Natten var lugn men med några enstaka squalls. Flygfiskarna hade haft partaj och vi lyckades rädda en liten baddare från säker kvävning. Något senare skvallrade en påtaglig fiskdoft från sittbrunnen om att några av hans kompisar varit mindre lyckosamma. Dumt att flyga på lördagkvällar. Spårämnen av Oreo Cookies och soggiga bilar hittades också i sittburnnen. Vem kan ha spillt?

Vid sextiden UTC kunde vi skönja ljus i väster. Det var, helt enligt plan, Martinique! Det lär för övrigt vara därifrån drinken Dry Martinique kommer (man kan säga så, det är inte rätt, men man kan säga så…). Land i sikte, alltså!

Strax innan gryningen, vid ca åttatiden gippade vi och går sedan dess i en sydlig kurs mot mål. Vi har sett några tidiga fiskare som kommit förbi och vinkat. Konstigt att se andra människor igen. Hur kommer det gå att anpassa sig till det som, av vissa, kallas för civilisation?

Vi har nu 20 M kvar och beräknas vara framme ca 18.00 UTC. Stora spinnakern är uppe och vi gör god fart. Saint Lucias konturer syns nu tydligt!

Man undrar om det kommer gynga under fötterna när vi gått iland. Allt är ju så himla stabilt och fint ombord på båten.

Fruktskålen hägrar!

Grattis alla Annor!

Stay Tuned

Blog Image

Till sist en idolbild på den fantastiska Anders som levererat så mycket bra och härlig text!