SLUTRAPPORT: Dag 15, Söndag 9/12, Del 2

Det var en nästan overklig känsla att komma inglidande med full spinnaker mellan Martinique och Saint Lucia i totalt solsken. Både Martinique och Saint Lucia är höga öar med toppar på väl över 1.000 meter så de syns på långt håll och ger en fin inramning till angöringen från havet. Tänk att ha seglat över hela Atlanten! Båten gjordes representativ och klar för obligatorisk fotografering, ner med sprayhood och bort med doradoventiler.

Äntligen fick Anders komma upp från radiohytten, agera “bow man” och trippa spinnakern med Pigeon Island i fonden, precis innan målgång! Han tackar övriga “bow men” för förtroendet och lovar leva på det resten av livet!

Först ut att möta oss var den coole fotografen som i dyningen våghalsigt körde jollen med ena handen och fotade med andra handen. Inte lätt att få horisonten rak där inte.

Efter att, som 12:e båt, kl 16.42 UTC ha korsat mållinjen blev vi mötta av en liten välkomstkommité som överlämnade varsin Rum Punch, en korg med frukt, en flaska rom, och en sexpack Heineken. Efter 14 dygn, 3h och 42 minuter till havs satt det fint kan vi lova! Totalt 2.668 M fågelvägen och 3.000 M seglad distans. Det första vi gjorde var sedan att ankra och ta oss ett riktigt härligt bad i det 28 gradiga vattnet.

I tävlingen om halva tiden eller halva sträckan vann halva sträckan med god marginal. Det gick helt enkelt mycket fortare i början. Kan vara bra att veta inför framtiden…

Våra favoritstjärnbilder blev till slut:
Pia: Cassiop(e)ia
Erik: Sean Connery
Peder: Karlavagnen
Tompa: Jakthundarna
Anders: Orion

Dagens låt till Västindenskivan: Island in The Sun med Harry Belafonte. Bubblare: Santa Lucia (Sanka Lussesia) med Stalledrängarna.

Vi vill tacka vår mycket kapable, generöse och rutinerade skeppare som lotsat oss genom hela resan!

Vi vill tacka varandra för fint samarbete, visst intellektuellt utbyte och många sköna gliringar och skratt!

Vi vill framför allt tacka vår sköna dam Spirit som tåligt, och ibland något otåligt, burit oss genom många olika väder och vindar. Vilken båt helt enkelt! Hon gör sig bra i den här miljön också kan vi lova!

Ett stort tack till alla läsare för det fina gensvaret! Det har varit så roligt med era meddelanden och påhejningar, för att inte tala om alla grattishälsningar efter målgång!

Anna, vår härliga shore manager, vilket jobb du har gjort som underhållit den här sidan och hållit oss i kontakt med omvärlden, guldstjärna! Tack snälla!

Vi kopplar härmed ner och lägger det dagliga rapporterandet till handlingarna. När vi är åter i Svedala kommer vi lägga ut en “selection” från vårt bildarkiv för att ackompanjera texterna, så det är värt att titta in på den här sidan igen om några veckor.

Over and Out!